Lov om proces i administrative straffesager på skatteområdet (skattestraffesagsloven) – hvad er nu det?

Der er fremsat et lovforslag om en ny skattestraffesagslov, der skal erstatte den nugældende forsvarsbistandslov fra 1983, der senest er ændret i 2005.

Lovforslaget indeholder i vidt omfang en videreførelse af forsvarerbistandslovens regler, men de af lovens regler, der ikke bliver anvendt i praksis, udgår. Med det formål at styrke retssikkerheden for borgere og virksomheder indeholder lovforslaget en række ændringer i forhold til forsvarerbistandsloven, hvoraf de vigtigste er:

Det foreslås, at der også ved en overtrædelse af toldlovgivningen vil kunne ske beskikkelse af en forsvarer. Den generelle undtagelse af toldlovgivningen i forsvarerbistandsloven videreføres således ikke.

Det foreslås at indsætte en bestemmelse om aktindsigt for en sigtet, som ikke har en forsvarer. Retten til aktindsigt i administrative straffesager, der bliver behandlet af Skatteforvaltningen, bliver herved samlet i én lov, idet det samtidig foreslås at ophæve de bestemmelser, der fremgår af skatteindberetningsloven og skattekontrolloven.

Det foreslås, at der også vil kunne ske beskikkelse af en forsvarer, når den sigtede er en juridisk person.

Skattestraffesagsloven foreslås at skulle have ikrafttræden pr. 1. januar 2025. Det skal blive interessant at se, hvorvidt loven vedtages i sin nuværende udformning.

Lovforslaget er pt. i høring på høringsportalen. Se det her: HØRING.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge siden accepterer du vores brug af cookies.