Hvad sker der efter en administrativ skattestraffesag?

Den administrative skattestraffesag kan grundlæggende afsluttes på tre måder: 1) at den sigtede accepterer en bøde, 2) at Skattestyrelsen opgiver sagen 3) at sagen er af en sådan karakter eller størrelse, at Skattestyrelsens straffesagsenhed ikke kan afslutte den administrativt, men skal oversende den til politi og anklagemyndigheden. Sluttes sagen med en bøde, vil der i…

LÆS MERE

Hvornår ifaldes strafansvar – tilregnelse, forsæt eller grov uagtsomhed

Der er indenfor skattestrafferetten hjemmel til at idømme bødestraf for groft uagtsomme forhold og fængselsstraf, hvis der er handlet med forsæt, og unddragelsen er over de fastsatte grænseværdier. Simpel uagtsomhed og almindelig hændelighed er straffri. I langt de fleste skattestraffesager vil spørgsmålet omkring forståelsen af den skatteretlige lovgivning være afklaret, men det forekommer, at der…

LÆS MERE

Hvad er straffen i en administrativ skattestraffesag?

Den administrative straffesag kan afgøres med, at sigtelsen frafaldes, såfremt det afdækkes, at der ikke har været grundlag for sigtelsen. Derudover kan sagen eventuelt afgøres med en advarsel, en henstilling og endelig med bøde. Det er medarbejderne fra Skattestyrelsens straffesagsenhed, der i forbindelse med ansvarsmødet, eller umiddelbart herefter, vurderer sagen på baggrund af sagens akter…

LÆS MERE

Hvem straffes

Indenfor Skattestrafferetten er der hjemmel til at straffe såvel juridiske personer (aktieselskaber, anpartsselskaber, fonde, foreninger m.v.), som fysiske personer.  Der er således en lang række ansvarssubjekter. Det er særligt væsentligt for rådgivere at være opmærksom på, at hovedmanden indenfor skattestrafferetten er den, der angiver, hvilket altså også vil kunne være revisorer eller advokater, hvis de…

LÆS MERE

Administrative skattestraffesager

De administrative skattestraffesager behandles af Skattestyrelsens straffesagsenheder. Sagerne bliver således ikke afgjort af domstolene, hvis straffesagsenhedens afgørelse kan accepteres. Straffesagsenhederne er en del af Skattestyrelsen, og de behandler de sager, som oversendes fra Skattestyrelsens kontrolenheder, der har truffet afgørelse i selve skatte-, moms eller afgiftsansættelsen. Straffesagsenhederne håndterer straffesager for hele skatteforvaltningen, herunder også Told- og…

LÆS MERE

SKM2024.340.ØLR: Bøde på 375.000 kr. for at medbringe kontanter over 10.000 euro med henblik på udførsel

I sagen var rejst tiltale for, at der i forbindelse med udrejse fra en lufthavn til et land udenfor EU var medbragt likvide midler for i alt 1.577.837 kr., hvilket beløb oversteg værdien af 10.000 €, uden at dette forinden var angivet overfor told- og skatteforvaltningen. Både by- og landsretten idømte en bøde på 375.000…

LÆS MERE

SKM2024.309.HR – fastsættelse af tillægsbøder i sag med flere tiltalte

Sagen angik for Højesteret alene udmålingen af idømte tillægsbøder i forbindelse med forsætlig skatteunddragelse omfattet af straffelovens § 289. Højesteret skulle helt specifikt tage stilling til, om de tiltalte hver især skulle idømmes en tillægsbøde svarende til det unddragne beløb, eller om en tillægsbøde svarende til det unddragne beløb skulle fordeles forholdsmæssigt mellem gerningsmændene, herunder…

LÆS MERE

Adgangen til strafnedsættelse ved tilståelse udvides

Straffelovens § 82 indeholder en ikke udtømmende opregning af formildende omstændigheder ved straffens fastsættelse. Det følger af den hidtil gældende § 82, nr. 9, at det i almindelighed skal indgå som en formildende omstændighed, at gerningsmanden frivilligt har angivet sig selv og aflagt fuldstændig tilståelse. Dette er nu ændret således, at det fremgår af § 82,…

LÆS MERE

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge siden accepterer du vores brug af cookies.