SKM 2024.167.VLD Tast-selv og beregning af skatteværdien af fremførbar skat


T (tiltalt) blev anklaget for forsætligt at unddrage det offentlige skat for indkomståret 2016 ved at afgive urigtige oplysninger om indskud på en iværksætterkonto via Tast Selv. Han indberettede et beløb på 999.999 kr., hvilket resulterede i en unddragelse af 384.671 kr. i skat.

I retten forklarede T, at han forsøgte at indberette et højt beløb, da det højeste tilladte var 999.999 kr. Han påstod, at han ikke var klar over, at dette ville have skattemæssige konsekvenser, og han troede ikke, at han opnåede nogen skattemæssige fordele. Retten fandt imidlertid, at T bevidst afgav urigtige oplysninger og unddrog skat.

Han blev idømt 60 dages betinget fængsel med samfundstjeneste og en tillægsbøde på 150.000 kr. Landsretten fastholdt skyldsspørgsmålet, men nedsatte fængselsstraffen til 40 dage og antallet af samfundstjenestetimer fra 80 til 60 dage. Straffen blev idømt som tillægsstraf til tidligere domme for overtrædelse af færdselsloven.

Sagen er interessant, fordi der i sagen indgik en beregning af den skattemæssige værdi af den fremførbare negative skat, som blev nedsat betydeligt i landsretten.

Skriv et svar

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge siden accepterer du vores brug af cookies.